Το φύτρωμα των σπόρων είναι εύκολο, σχεδόν αβίαστο. Αναπτύσσονται σε λίγες ημέρες, στο σπίτι, οποιαδήποτε εποχή του έτους. Οι βλαστοί παρέχουν μεγαλύτερες ποσότητες θρεπτικών συστατικών, σε μορφή που απορροφάται ευκολότερα από τον οργανισμό, σε σύγκριση με το ήδη ώριμο φυτό.
Οι ηλίανθοι χρειάζονται πολύ νερό για να βλαστήσουν. Εκτός του ότι είναι νόστιμοι, οι βλαστημένοι σπόροι παρέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών - φώσφορο και ασβέστιο για υγιή δόντια και οστά, καλή διάσπαση και απορρόφηση των λιπών και των απλών σακχάρων, μαγνήσιο για τόνωση των μυών, κάλιο για το νευρικό σύστημα, σίδηρο και χαλκό για τα ερυθρά αιμοσφαίρια.
Τα φύτρα ηλίανθου περιέχουν 30% πρωτεΐνη, μια σύνθεση που είναι πιο χαρακτηριστική για τρόφιμα ζωικής προέλευσης (μια τόσο μεγάλη ποσότητα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ληφθεί από φυτική πηγή).
Οι ηλίανθοι βλαστάνουν σε 4-6 ημέρες, με τις φλοίδες να πέφτουν με φυσικό τρόπο από τον ήδη βλαστημένο σπόρο. Η γεύση είναι τραγανή και ζουμερή - δεν μπορεί να μπερδευτεί με τίποτα άλλο.
Μούλιασμα: 8-12 ώρες
Ξέπλυμα: 2-3 φορές την ημέρα
Βλάστηση: 4-6 ημέρες
Ύψος: 2,5 cm έως 5 cm
Μέθοδος: συσκευή βλάστησης
Τρόπος χρήσης:
Μουλιάστε τους σπόρους σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου - η ποσότητα πρέπει να είναι αρκετή για να τους καλύψει. Μετά από 8-12 ώρες, ξεπλύνετε τα καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και απλώστε τα πλατιά σε σκεύος για φύτρες, όπως φαίνεται στη συσκευασία. Αυτός ο είδος σπόρου αντέχει εξίσου καλά το φύτρωμα σε σακούλα (από λινάρι ή κάνναβη) και σε γυάλινο βάζο. Ξεπλένετε τους σπόρους 2-3 φορές την ημέρα μέχρι να βλαστήσουν πλήρως. Όταν τα ξεπλένετε, βεβαιωθείτε ότι έχουν στραγγίξει καλά, επειδή θα αρχίσουν να σαπίζουν/μουχλιάζουν αν υπάρχει υπερβολική ποσότητα νερού. Όταν είναι έτοιμα, μπορείτε να τα καταψύξετε και να τα αποθηκεύσετε για λίγες ημέρες, και μετά να συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Πριν την κατανάλωση, πλύνετε τις φύτρες όπως θα κάνατε με μια κανονική σαλάτα.
Το προϊόν μπορεί να περιέχει ίχνη δημητριακών, σόγιας και σιναπιού.
Περισσότερα προϊόντα της Bavicchi.
80 g